Over Thijs

 

In het hart van wat ik doe, denk en schrijf staat ‘verwondering’. Ik denk graag na over langzame vragen die mensen heel concreet aangaan. Over wat ons leven goed en gelukkig maakt bijvoorbeeld. En wat dat van ons vraagt in onze omgang met onszelf en onze omgeving.

Daarover publiceer ik boeken en andere schrijfsels. Ook zoek ik naar passende woorden met anderen tijdens lezingen of als dagvoorzitter. Daarnaast loop ik graag op met mensen die zich geraakt weten door persoonlijke vragen op hun levensweg. Dat doe ik vanuit mijn wandelpraktijk Wandelsoof. Ik help mensen om hun eigen wijsheid en eigenwijsheid omhoog te wandelen met de natuur als spiegel. Last but not least begeleid ik organisaties in de afstemming van hun identiteit op de motivatie en inspiratie van hun werknemers (zie ook: Eigen zinnen, over de drijfveren van werk). In een notendop ben ik dus werkzaam als schrijver, spreker, begeleider en adviseur.

Ik ben opgeleid tot theoloog (Radboud Universiteit, Nijmegen, BA/MA Cum Laude) en sociaal pedagogische hulpverlener (Hogeschool Arnhem & Nijmegen, BA Met lof). Daarna werkte ik jarenlang bij het VKMO in ’s-Hertogenbosch en als gastonderzoeker bij het Tilburg Cobbenhagen Center van Tilburg University. Sinds 2019 ben ik ook werkzaam als geestelijk verzorger bij De Twentse Zorgcentra waar ik werk met verstandelijk gehandicapten.

In 2018 maakte ik een lange reis met mijn vriendin Barbara door twintig Europese landen. Tijdens onze reis schreven we over wat we zagen, voelden en dachten. De bespiegelingen en observaties die we optekenden vind je op de website thuisopdevierkantemeter.nl

Scroll to top